Slováci získali striebro v tímovej súťaži K1 juniorov

21.07.2023 Celý región

Bratislava 20. júla (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome získali vo štvrtok striebro v 3xK1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove. Juniori Daniel Hodas-Pauer, Richard Rumanský a Jakub Ševčík skončili o 3,59 sekundy za víťazným Nemeckom, tretí boli Slovinci.

Boj o medaily sa najprv javil vyrovnane, jury však odrátala víťazom dve trestné sekundy. Slováci mali najčistejšiu jazdu, keď urobil chybu len Hodas-Pauer na druhej protiprúdnej bránke. Na trio Enrico Dietz, Christian Stanzel a Erik Sprotowsky nestačili napriek tomu, že Nemci mali dva dotyky. Šesť trestných sekúnd nazbierali bronzoví Slovinci.

"Ja som hneď vedel, že to určite bude na medailu. Bol som si tým istý, až kým sme nezistili, že Česi a Taliani idú dosť rýchlo. Po ich jazdách som si však bol istý, že to vyjde na druhé, alebo tretie miesto," povedal Rumanský pre webstránku canoe.sk. Česko i Taliansko dostalo 50-sekundovú penalizáciu.

Slováci tak získali na domácom podujatí už druhý cenný kov. Ich krajanky vybojovali taktiež striebro v kajakárskej hliadke kategórie do 23 rokov. "Išli sme rýchlo a plynulo. Mali sme mierne zaváhanie nad posledným skokom, ale podľa mňa to bola super jazda a zvládli sme to," dodal k jazde Ševčík.

Medzi juniorkami triumfovala v 3xK1 česká trojica Olga Samková, Klára Mrázková a Bára Galušková. Slovenky Petronela Ižová, Stanislava Ďuratná a Simona Blaščíková skončili šieste s mankom 16,87 sekundy a šiestimi chybami.

MEJ - 3xK1:

finále juniori

muži:

1. Nemecko (Daniel Hodas-Pauer, Richard Rumanský, Jakub Ševčík) 94,51 s (4), 2. SLOVENSKO (Daniel Hodas-Pauer, Richard Rumanský, Jakub Ševčík) +3,59 (2), 3. Slovinsko (Atej Zobec Urbančič, Mark Jeklin, Enej Grm) +3,81 (6)

ženy:

1. Česko (Olga Samková, Klára Mrázková, Bára Galušková) 114,50 s (6), 2. Nemecko (Paulina Pirrová, Charlotte Wildová, Christin Heydenreichová) +6,40 (8), 3. Španielsko (Haizea Segurová, Ainara Goikoetxová, Anna Simonová) +11,01 (14), ...6. SLOVENSKO (Petronela Ižová, Stanislava Ďuratná, Simona Blaščíková) +16,87 (12)
 

Vyberte región